Tet-harjoittelussa Neste Ankkurituulessa (4–8.10)

Teksti: Maiju Aho ja Amanda Väänänen

Saatiin tet-paikka Loviisan Nesteeltä, jossa tehtiin töitä keittiön, salin ja myymälän puolella.

Maanantai (4.10)

Ensimmäisenä työpäivänä meidät laitettiin käymään jokainen tuote läpi. Katsottiin päivämääriä ja ne, jossa parasta ennen päivämäärä oli lähellä, kirjattiin kalenteriin sitä varten, ettei asiakkaille myytäisiin vanhentuneita tuotteita. Siinä meni noin pari tuntia. Sitten meidät päästettiin syömään aamupalaa. Aamupalan jälkeen meille annettiin puhelimen näköinen laite, jolla me tulostimme hintoja tuotteisiin, joissa ei ollut hintoja. Sitten meillä olikin jo ruokailu. Ruokailun jälkeen me järjestelimme tuotteita myymälässä, jotka olivat väärässä paikassa tai väärinpäin. Se oli meidän ensimmäinen työpäivämme.

Tiistai (5.10)

Työpäivämme alkoi juomakuorman purkamisesta. Siinä oli paljon järjesteltävää koska piti etsiä, että mihin jokainen tuote kuuluu. Kuormassa oli tuotteita, joilla ei ollut vielä hyllyissä hintoja, joten tulostettiin niille hinnat. Sitten oli aamupalan aika. Aamupalan jälkeen saatiin hommaksi siivota ja järjestellä varasto. Varastossa oli korkeat hyllyt, jota tyhjennettiin järjestyksessä ja sitten pyyhittiin hyllyn tasot ja laitettiin tavarat takaisin selkeämmällä järjestyksellä. Meillä meni varaston siivoamisessa koko loppu päivä ja siinä välissä käytiin syömässä.

Keskiviikko (6.10)

Työpäivämme alkoi samoilla hommilla kuin maanantaina sitä me teimme aamupalaan asti. Aamupalan jälkeen tehtiin hinnoittelu hommat loppuun. Sitten meille näytettiin, että miten tiskaaminen keittiön puolella hoidetaan. Meidät päästettiin tiskaamaan aamupalalta jääneitä astioita, joita haimme ruokasalin puolelta palautus kärryistä. Harjoittelimme tiskaamista siksi koska perjantaina Nesteen omalla tiskaajalla oli vapaa päivä ja meidät laitettiin hoitamaan perjantain tiskit. Lounaan aikoihin Nesteen tiskaaja tuli töihin, joten me pääsimme syömään siinä vaiheessa. Loppu ajaksi mentiin auttamaan tiskaajaa viemällä puhtaita astioita ruokasaliin.

Torstai (7.10)

Torstai päivä alkoi katsomalla suklaapatukoiden ja karkkipussien päivämääriä. Kirjattiin lähellä olevien parasta ennen päiväyksiä ylös. Sitten tiskattiin hetki ja mentiin syömään aamupalaa. Aamupalan jälkeen jatkettiin tiskaamista. Sitten me veimme pahveja pahvin keräykseen. Sen jälkeen päästiin taittelemaan pizzalaatikoita ja niitä taiteltiin ainakin parisataa. Syötiin lounasta välissä ja siihen loppuikin meidän päivämme.

Perjantai (8.10)

Meidän viimeinen työpäivämme alkoi kuorman purkamisella. Me tyhjensimme kuormaa aamupalaan asti. Aamupalan jälkeen ruvettiin tiskaamaan aamupalan tiskejä. Sen jälkeen, kun tiskit oli saatu hoidettua, jatkettiin kuorman purkamista. Sen jälkeen ruvettiin syömään aikaisemmin lounasta. Sitten alkoi lounas aika. Oltiin kahdestaan tiskaamassa koko kiireinen lounas aika. Saatiin hoidettua hommat nopeasti mutta hyvin. Tähän loppuikin meidän viidenpäivämme tet-harjoittelu.

Tettimme oli mukavaa aikaa ja meihin oltiin erittäin tyytyväisiä. Meidän hyvän työn ansiosta saimme sieltä mahdollisuuden päästä töihin, sekä kesätöihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.