2.-luokan arkea ja juhlaa

Satujuhlat

Meillä oli satujuhlat Pääskynpesän yläkerrassa 23.11.2018. Me teimme satuja, joita vanhemmat ja 2A ja 2B saivat lukea. Sinne tuli rehtori Peppi Pitkätossuna. Rehtori luki meille Peppi Pitkötossua. Sinne tuli myös kaksi huoltajaa, jotka lukivat meille Keisarin uudet vaatteet ja Tulitikkutytön. Meidän omia keksimiä satuja oli esimerkiksi Lilin ja Lillin joulu, Misse taikakissa ja Topi. Nanna-ope pukeutui peikoksi ja Johanna-ope Helinä-keijuksi.

Nanna, Isabella, Julius ja Elina

Sininen taulu

Taloja oli hauska tehdä. Sinisellä taululla on paljon taloja. Sinisellä taululla on paljon eläimiä ja monta perhettä. Sininen taulu on iso.

V.V.E

Ympäristöopin kokeita

Olemme tehneet kokeita, esimerkiksi yhden kokeen nimi on Tanssivat rusinat. Siihen tarvitaan läpinäkyvä muki, vichyä ja rusinoita. Tehtiin myös Laavatemppu. Siihen tarvitaan öljyä, läpinäkyvä muki, vähän vettä ja väriainetta. Saat päättää laitatko yhtä vai kahta väriä. Se oli kivaa. Kokeile kotona.

Pornrada, Ada ja Ernesti

Käsityö

Me on tehty käsitöissä Harry Potter tupien taulut. Olemme tehneet myös kirjanmerkit ja säkkikankaalle sienityön. Teimme myös huopatähtikoristeita. Käsitöitä on mukava tehdä. Olemme myös sahanneet luokassa ja teimme avainnaulakot.

Tilda, Elias, Liam

Liikunta

Olemme käyneet hiihtämässä, luistelemassa, pulkkamäessä ja kaikkea muuta kivaa. Olemme kävelleet kantapäillä ja varpailla. Me olemme olleet sisäliikunnassa yläkerrassa leikkimässä renkailla ryhmissä ja heittämässä hernepusseja toisten ryhmien renkaisiin. Olemme leikkineet kaikenlaisia kivoja hippoja ja leikkejä sisällä ja ulkona.

Tuomas, Viivi, Oona

Itsenäisyyspäivän tanssiaiset

Harjurinteen yläkoulu juhli itsenäisyyttä tanssiaisten merkeissä 7.12.2018 Loviisan palloiluhallilla. Tanssiaiset alkoivat yhdeltä ja päättyivät kahdelta. 

Ihan ensimmäiseksi oppilaat kättelivät Harjurinteen koulun rehtoria Laura Tenhusta ja Nestori Kallionpäätä.  

Sitten esitys alkoi alkupuheineen ja lauluineen, jonka jälkeen koululaisten tanssit alkoivat. Ensimmäiseksi esiintyivät 7-luokkalaiset, jotka tanssivat perinteisen cicapon.

Heidän jälkeen 8-luokkalaiset tanssivat jiffy mixerin. 8-luokkalaisten jälkeen ysit tanssivat kehruuvalssin ja pakollisen valssin, joitten jälkeen oli kaksi yleisövalssia. 

Haastattelut: 

Ellinoora Posti 

Jännittääkö? 

-Ei jännitä 

Onko jo pari? 

-Kyllä on 

Aiotko tanssia valssin? 

-Kyllä aion 

Minkälainen mekko? 

-Musta ihonmyötäinen mekko. 

Tuleeko vanhemmat katsomaan? 

-Ehkä tulee, toivottavasti ei. 

Onko tanssi helppo? 

-On helppo ja osaan valssinkin. 

Venla Rantapään mielipiteet tanssiaisista : 

Venla oli aika pettynyt, koska ei päässyt viime vuonna ja kaikki olivat hehkuttaneet niitä paljon ja että kuinka hienot koristeet oli, mutta hänen mielestä oli ihan okei tosin ei ollut panostettu paljoa. Olisi voinut olla enemmän harjoituksia, mutta oli ihan hyvä meininki ja ihania pareja. 

Kirjoittajat: Jasmin Anttonen, Merna Paavilainen ja Anni Vuorinen

Teksti on osa 8.-luokkalaisten mediatekstisarjaa.

Itsenäisyysjuhlat 5.12.2017

Itsenäisyyspäivän aatto alkoi koko koulukeskuksen yhteisellä lipunnostolla. Loviisan lukion oppilaat nostivat lipun salkoon kaikkien yhtyessä Maamme-lauluun.

Lukion itsenäisyysjuhlassa vietettiin Suomen 100-vuotissyntymäpävän lisäksi lakkiaisjuhlaa. Juhlassa kuultiin laulua ja Eino Leinon runoutta. Juhlan lopuksi nostettiin juhlamalja Suomelle, Loviisan lukiolle ja uudelle ylioppilaalle, Ella Ketoselle.

Peruskoululaisille päivä oli ennen kaikkea tanssiaispäivä. Koko Harjurinteen koulun väki pääsi vihdoin nauttimaan paljon harjoitelluista juhlatansseista. Alaluokkien tanssi pidettiin palloiluhallilla aamupäivällä ja yläluokkien oppilaiden vuoro tuli iltapäivällä. Musiikista vastasi musiikkiopiston orkesteri. Tästä on hyvä lähteä nauttimaan tulevasta itsenäisyyspäivästä.

Kuvat ja teksti: Matteus Pentti, kuvataiteen lehtori

Suomi 100 -viikko

Ruokalan seinälle rakentuu itsenäisen Suomen historia kuvina ja avainsanoina.

Harjurinteen koululla on vietetty Suomi 100 -teemaviikkoa. Maanantaina kokoonnuimme uuden puolen saliin, jossa TOI-ryhmän tanssiesitys, 9.-luokan ilmaisutaidon ryhmän ruonoesitys ja Juha Kokkoniemen upeat luontovalokuvat virittivät alkavan viikon tunnelmaan. Salitilaisuus huipentui yhteislauluhin ja Maamme-lauluun.

Viikon aikana kaikki luokka-asteet tutkivat kukin yhtä itsenäisyytemme vuosikymmentä. Esikoululaiset tutustuivat viime aikojen tapahtumiin ja vanhimmat oppilaat ensimmäisiin vuosikymmeniin. Työskentelyn tuloksena koottiin kuvista ja avainsanoista ruokalan seinälle näyttävä aikajana.

Seppo-suunnistuksessa oppilaat eläytyivät Hugo Simbergin symbolistisiin maalauksiin.

Yläluokkien oppilaat saivat muokata omakuvansa yhteiseen Suomen kasvot -teokseen.

Koulutyön lomassa laulettiin Suomi 100-lauluja ja  valmistauduttiin ensi viikon itsenäisyystanssiaisiin. Lisäksi yläluokilla kisailtiin Suomi-aiheisessa Seppo-suunnistuksessa ja koottiin  yhteinen omakuvateos Suomen kasvot –sovelluksen avulla.

Perjantaina pukeuduttiin siniseen ja valkoiseen sekä  tonttulakkeihin.

Matteus Pentti
kuvataiteen lehtori

www.suomifinland100.fi

Koulurauhan julistus

30.8. Loviisan koulut ja esikoulut viettivät päivänsä Loviisan museon takana Komendantin puistossa. Me yritimme Letkajenkan Suomen ennätystä. Koulurauha julistettiin. Sen jälkeen me kokoonnuimme kuuntelemaan Diandran konserttia, ja sen päätyttyä Diandra jakoi nimikirjoituksiaan koululaisille.  Puistossa oli myös muuta toimintaa ja yhteinen ruokailu. Me söimme kinkkukiusausta, välipalapatukoita ja joimme pullovettä.

Kaupungin sivuilla lisää tapahtumasta.

7B


The Great Ball 2016 (= vanhojenpäivä in Finnish)

Myllyharju high school ball was on the 19th of February in 2016, a day afterpenkkarit”. Traditionally the second graders from Myllyharju senior high school and Lovisa Gymnasium are involved. All the girls had beautiful dresses and the boys had classy suits. The second graders had practiced on 38 dancing lessons to learn to perform all the various dances.
20160219_110259

20160219_100948

The students danced eleven old ballroom dances like Cicapo and Wiener Waltz. All in all they danced eleven different dances. Finally they had made an amazing and funny choreography of their own.

Elle Frondelius, Jenna Korjula, Melinda Söderström, Jessica Papinniemi, Eveliina Valander, Emilia Tikander A-MOI

”Bench Kicking Party”

”The Bench Kicking Party” (=penkkarit in Finnish) is a party where the oldest high school students leave the school.

20160218_092034 (480x640)

”The Bench kicking party” is a party organized by the 3rd graders (=abiturientit or abit in Finnish). The traditional party include, for example: messing up the school, throwing some candy to younger pupils and students, and teasing the teachers. For example, they make some video clips where they act the teachers and make fun of them.

In our school ”Bench Kicking Party” there was a strip tease show by Magic Mike fan boys. They didn’t have shirts. They were almost naked.

They had also made a video about Veikko Vesterinen, where he had a baby, called Winnie the Pooh, because he is a honey farmer. He also became a grandfather in that clip. They also made a video about Leila R., who destroys the environment and rain forests by using so many paper arks.

Some of the teachers were rewarded by the 3rd graders. For example: Mosse M., Riitta S., Ilkka S. and Tiina L. They got something ironically funny, like strings. Hah, funny.

There was also a great balloon breaking/popping competition. And they made fun of the secondary school students.

The 3rd graders were dressed in many kinds of costumes. For example, there was a Banana, a Crazy Hat Maker and a Baby.

There was a film festival theme at the party. The party was called ”ABI SHOW: The Hollywood Premiere”.

Everybody laughed at the show. After the show the 3rd graders got into the truck by the younger high school students and left the building.

20160218_123353 (640x480)

Made by: Santeri Törmikoski, Joel Lundqvist, Katja Korhonen, Julius Jokinen, Lauri Hämäläinen & Väinö Honkanen

 

Rehtorin ajatuksia

Lukuvuosi on lopuillaan ja kesä aluillaan. Vuosi on vierähtänyt nopeasti, edessä on enää kouluvuoden päätös. Todistukset ja ylioppilasjuhlat pyörivät mielessä, vielä viimeiset koeviikon koitokset ja loma saa alkaa…

Lukioissa on kuluvan lukuvuoden aikana odotettu ja opeteltu monia uusia asioita. Tärkeimpiä niistä olivat lukion uusi tuntijako, lukiokoulutuksen mahdolliset muutokset sekä tulevat sähköiset ylioppilaskirjoitukset. Myllyharjun lukiossa odotettiin lisäksi remontin loppumista ja luokkien tietotekniikan valmistumista. Muutoksia odotellessa koulutyö kulki eteenpäin ja tapahtumat oppitunneilla ja oppituntien ulkopuolella kannustivat opiskelijoita onnistumisiin ja itsensä ylittämisiin. Usein kasvaminen ja kehittyminen tapahtuvat pienin askelin ja muutoksen havaitsee kuin yllättäen, nuorista kasvaa aikuisia ja tavoitteista todellisuutta. Opiskelu aloitetaan ryhmänä ja valkolakki otetaan vastaan yksilönä.

Lukiolaki toteaa, että ”lukiokoulutuksen tavoitteena on tukea opiskelijoiden kasvamista hyviksi, tasapainoisiksi ja sivistyneiksi ihmisiksi ja yhteiskunnan jäseniksi sekä antaa opiskelijoille jatko-ˇopintojen, työelämän, harrastusten sekä persoonallisuuden monipuolisen kehittämisen kannalta tarpeellisia tietoja ja taitoja.”

Tämän lukuvuoden aikana nautimme sykähdyttävistä esityksistä, yhteisen tahdon ja lahjakkuuden tuloksista mutta myös yksittäisistä onnistumisista. Elämyksellisen esityksen mahdollistaminen katsojalle, ystävällisen vastaanoton varmistaminen vieraille tai yhteistyön kehittäminen ovat aina tekijöilleen kasvuprosessi. Nämä prosessit ovat tuottaneet monta iloista hetkeä mutta aiheuttaneet varmasti myös vaivannäön tuskaa, on siis tapahtunut oppimista ja kasvamista.

Ylioppilastutkinto on lukion konkreettinen tavoite ja sitä kohti pyrittäessä karttuvat tiedot, taidot ja yleissivistys. Kaikki lukuvuoden 2015–2016 alkavat opiskelijat tarttuivat tilaisuuteen ja lunastivat itselleen tietokoneen. Tietokoneet hankittiin kaupungin yhteishankinnalla ja opiskelijat maksoivat sovitun osan laitteesta. Jokaisella opiskelijalla on näin yhtäläiset ja monipuoliset mahdollisuudet erilaisten tietojen hankkimiseen ja ensimmäiseen sähköiseen ylioppilaskokeeseen syksyllä 2016 osallistumiseen.

Myllyharjun lukion opiskelijat ovat pienessä lukiossa toteuttaneet yhdessä opettajien kanssa suuria elämyksiä.

Siitä ylpeänä kesälomaa kaikille toivottaen

Päivi Outinen

Viimeinen päivä

Viimeinen koulupäivä huipentui ysien ja opettajien väliseen jalkapallo-otteluun. Perinteisesti lajina on ollut pesäpallo, mutta tänä vuonna oppilaat haastoivat opettajat jalkapallopeliin. Opettajien leirissä oli lievää jännitystä ennen peliä, mutta selvisimme ilman loukkaantumisia! Loppulukematkaan eivät olleet ollenkaan niin katastrofaaliset kuin olisi alunperin voinut kuvitella. Kiitos erityisesti huippumaalivahtimme emme kärsineet murskatappiota vaan loppulukemat olivat hyvinkin inhimilliset 3-1 yseille!

voitokkaat ysit
voitokkaat ysit

loppuun asti taistelleet opettajat ja kaikkensa antanut maalivahti
loppuun asti taistelleet opettajat ja kaikkensa antanut maalivahti

Heini Vakkari