Hiihdon riemua

Luminen talvi on tarkoittanut, että liikkatunneilla on Paviljongin laduilla käynyt pitkästä aikaa kunnon kuhina. Omien suksien puutekaan ei ole touhua estänyt, vaan koululta on löytynyt lainasuksia hiihtäjille. Välillä on koko lähiseutu raikunut huudoista mäkeä alas tullessa, ja pyllähdyksiäkin on nähty. Hiihtokärpänen ei ole tainnut kovinkaan montaa puraista, mutta loppujen lopuksi aika positiivisella asenteella on menty!

T: 9C/D tyttöjen kanssa hyppärillä hiihtänyt Heini

Hyväntekeväisyyssoutu ja säbäturnaus


Viimeisenä työpäivänänä ennen joululomaa järjestettiin koulullamme yhteistyössä Fortumin kanssa hyväntekeväisyyssoutu, ja samaan aikaan pyöri luokkien välinen säbäturnaunaus.

Soututapahtumaan oli Crossfit Loviisalta lainattu sisäsoutulaite. Tavoitteena oli pitää laite käynnissä koko tapahtuman ajan eli neljä tuntia. Fortum maksoi sitten meidän soutamien kokonaiskilometrien perusteella MLL Loviisan yhdistykselle rahaa. Paikalla oli koko päivän Fortumilta tsemppari kannustamassa ja neuvomassa.

Soututapahtumaan osallistui 6-9 luokkien halukkaita oppilaita ja opettajia. Koko ajan riitti halukkaita soutajia, ja kävipä osa soutamassa useampaan otteeseen. Yksi jälki-istuntokin kuitattiin soutamalla. Koko päivän oli tosi hyvä fiilis, ja kokonaiskilometreiksi keräsimme ansiokkaat 43. Fortum maksoi jokaisesta kilometristä 8€, joten MLL Loviisa sai tästä tempauksesta hyvän 344€ potin.

Samana päivänä pelattiin myös koulucoachien järjestämä säbäturnaus. Luokat pelasivat toisiaan vastaan, osa kahden luokan yhdysjoukkueina. Alkuerät käytiin ensin luokkatasojen kesken, ja lopulta finaalissa pelasivat 7B ja 9D. Tällä kertaa eivät seiskat kyenneet nöyryyttämään vanhempiaan, vaan 9D vei finaalissa voiton. Kaikinpuolin oikein onnistunut urheilupäivä liikkuvan koulun hengessä!

Rugbya ysien liikuntatunnilla

Ilkka näyttää mallia

Rugby on  monipuolinen urheilulaji. Pelattiin rugbya koska tehdään Australiasta esitelmiä englannissa. Rugby oli ihan hauskaa. Rugbyn valmentajat tulivat Old town shamrocks joukkueesta Porvoosta. Toinen valmentaja oli aikoinaan pelannut Skotlannin maajoukkueessa ja valmentanut Suomen maajoukkuetta.

Valmentaja Bro Bannatyne

Unkarilainen dude

16. marraskuuta koulussamme vieraili unkarilainen vaihto-opiskelija, joka opiskelee Porvoossa. Aamupäivällä vieraamme piti esitelmiä Unkarista yläkoululaisille. Esitelmään kuului Unkarin kulttuuri; ruoka, kieli (myös suomen kielen ja unkarin kielen samantapaisuus), yleistieto ja nähtävyydet.

 

Olimme englannin keskusteluryhmässä suunnitelleet vieraallemme ohjelmaa jo viikkoa ennen. Me kävimme vieraamme kanssa yläkoulun liikuntasalissa, Timon luokassa, JOPO-luokassa, teknisten luokassa, kotitalousluokassa, kuvaamataidon luokassa. Luokissa kerroimme eri aineista lyhyesti. Kerroimme myös vieraallemme tukioppilaista, oppilaskunnasta ja koulun historiasta. Olimme myös katsomassa yhdeksäsluokkalaisten itsenäisyyspäiväntanssien harjoituksia ja Rosa näytti vieraallemme kuinka tukioppilas toimii esimerkillisesti. Vieraamme oli hyvin tyytyväinen päivään ja päivän ohjelmaan.

 

Iida, Ida-Sofia, Eeva, Sara, Rosa & Piitu

Opettajien lauantai 24.10.

Kaikki Loviisan opettajat viettivät veso-päivää Harjurinteen koululla uuden opetussuunnitelman tiimoilta lauantaina 24.10. Harjurinteen koulun opettajille oli lisäksi järjestetty vapaaehtoista yhdessäoloa keilaamisen merkeissä vesopäivän päätteeksi. Loviisan keilahallille kokoontui n. 20 innokasta keilaajaa, jotka oli päivän järjestäjien Elisan ja Leena-Maijan toimesta arvottu joukkueisiin. Osa ei selvästikään ollut keilapallon kanssa ensimmäistä kertaa tekemisissä, kun taas toisille haastetta aiheutti jo pelkkä radalla pysyminen. Kahden tunnin hauskanpidon jälkeen palkittiin parhaista yksilösuorituksista tasapisteillä Aki M. ja Riitta S., ja parhaana joukkueena Minna L., Tuomo K. ja allekirjoittanut.

PhotoGrid_1445839596719

Liikuntapäivä

Liikuntapäivänä 9.9. koko yläkoulu kokoontui taas kerran jokavuotiseen kilpailuun, jossa luokat kilpailevat keskenään parhaasta sijoituksesta. Pisteitä  annettiin hyvästä tiimityöstä, ryhmähengestä ja tietenkin suorituksesta. Näissä tapahtumissa usein luokkahenki paranee ja opitaan tuntemaan oma luokka paremmin.

Rasteja oli 13 ja niitä pitivät koulun opettajat. Rastit olivat kaikki yhtä yksilöllisiä kuin opettajat itsekin. Tehtävissä oli mm. Kirsi Impolan ilmaisutaidon rasti, jossa piti esittää Kirsi Kunnaksen runo: ”Lipeäkala”, kotitalouden opettajien mausteiden tunnistusta ja liikunnan opettajien liikuntarasteja.

Rastit sijaitsivat ympäri Loviisaa, joten kaupunkiakin oppi tuntemaan paremmin pienen suunnistuksen lomassa.

Päivän päätteeksi oli salitilaisuus, jossa luokista kolme parasta palkittiin suklaalla. Kolmannelle sijalle pääsi luokka 8B, toiselle sijalle ylsi 9A, ja koko kilpailun voittaja oli luokka 9B, joka nappasi voiton vain neljän pisteen erolla.

Päivä oli hauska, iloinen ja täynnä toimintaa!

~Sanna Boström ja Eikka Iivari~ 9C

Viimeinen päivä

Viimeinen koulupäivä huipentui ysien ja opettajien väliseen jalkapallo-otteluun. Perinteisesti lajina on ollut pesäpallo, mutta tänä vuonna oppilaat haastoivat opettajat jalkapallopeliin. Opettajien leirissä oli lievää jännitystä ennen peliä, mutta selvisimme ilman loukkaantumisia! Loppulukematkaan eivät olleet ollenkaan niin katastrofaaliset kuin olisi alunperin voinut kuvitella. Kiitos erityisesti huippumaalivahtimme emme kärsineet murskatappiota vaan loppulukemat olivat hyvinkin inhimilliset 3-1 yseille!

voitokkaat ysit
voitokkaat ysit

loppuun asti taistelleet opettajat ja kaikkensa antanut maalivahti
loppuun asti taistelleet opettajat ja kaikkensa antanut maalivahti

Heini Vakkari

Rugbya

Ysiluokkalaisten kanssa olemme pitkin kevättä opiskelleet englannissa Australia ja Uusi-Seelanti aiheisia kappaleita. Oppilaat toteuttivat aiheista myös ryhmä/paritöitä, mm. powerpointilla ja omia kahoot-visoja tekemällä. Yksi ryhmistä piti esityksen rugbysta, joka on itselle hyvin rakas laji, ja tästä sainkin idean tutustuttaa oppilaat rugbyyn hieman paremmin ihan käytännössä. Tänään toteutimme tämän käytännön kulttuuriaiheisen oppitunnin; aloitimme katsomalla aiheeseen liittyvän lyhyen videon, ja lopputunnin hyödynsimme koulumme pihan loistavaa tekonurmea käytännönharjoittelun merkeissä. Kivaa oli!DSC_0070_20150508_142117DSC_0081
Heini Vakkari