Digikuvista ja GIF-animaatioita

8.-luokan digikuvakurssilla on tehty GIF-animaatioita. GIF-kuvatiedosto on yleisesti käytössä oleva tiedostomuoto, joka voi pitää sisällään animaation. Kevyen kokonsa ansiosta se liikkuu nopeasti tietoverkoissa ja on yleistynyt elävöittämään viestejä.

Kurssilla tehtyjen animaatioiden ruudut on tehty Paint.net ohjelmalla eri tasoille, joista ne on tallennettu omiksi kuvatiedostoikseen. Tämän jälkeen kuvat on viety netin gif-koneeseen, joka on yhdistänyt ne animaatioksi.

Tehtävän aiheena oli vinkeät vempaimet ja kreisit kulkuvälineet.

Matteus Pentti

kuvataide

Ilmaisutaitoa valinnaisena alaluokilla

Valinnaisissa on ollut kivaa ja hauskaa. Ollaan tehty näytelmiä. Tänään ja viime kerralla käsiteltiin tunteita ja tehtiin prosessidraamaa.

Helmi, Unelma, Lilli ja Hayam

Olemme käsitelleet tunteita kahdella kerralla. Viime kerralla tehtiin prosessidraamaa Lumikista ja seitsemästä kääpiöstä. Tänään leikattiin lehdistä eri tunteita edustavia kuvia ja mietittiin mikä väri edustaa mitäkin tunnetta.

Elli, Alina, Eva ja Veera

Tänään ollaan mietitty tunteita. Ollaan mietitty mikä väri edustaa tunnetta. Ollaan lehdistä etsitty ja leikattu kuvia eri tunteista. Viime kerralla kuunneltiin tarinaa ja tehtiin tehtäviä tarinaan liittyen.

-Niclas ja Hussein

Tunteita värein ja kuvin
Niclas vihaisena kuningattarena

Hiihdon riemua

Luminen talvi on tarkoittanut, että liikkatunneilla on Paviljongin laduilla käynyt pitkästä aikaa kunnon kuhina. Omien suksien puutekaan ei ole touhua estänyt, vaan koululta on löytynyt lainasuksia hiihtäjille. Välillä on koko lähiseutu raikunut huudoista mäkeä alas tullessa, ja pyllähdyksiäkin on nähty. Hiihtokärpänen ei ole tainnut kovinkaan montaa puraista, mutta loppujen lopuksi aika positiivisella asenteella on menty!

T: 9C/D tyttöjen kanssa hyppärillä hiihtänyt Heini

Runebergin tortusta on moneksi

Kotitaloustunneilla on tehty Runebergin torttuja monessa muodossa. Tutun lieriötortun lisäksi perinneleivonnainen taipui kääretortun muotoon. Uutta kevätherkkua pääsi maistamaan myös muu Harjurinteen väki, kun oppilaat kiersivät haastattelemassa halukkaita maistajia makukokemuksesta.

Kurkelan Moduulit otettu käyttöön

Koulutyö on pyörähtänyt Harjurinteen koulussa hyvin käyntiin.

Jo ennen joulua asennetut Kurkelan moduulit on otettu loman jälkeen täydellä tohinalla käyttöön. Näinollen pienryhmäopetuskin on saatu siirrettyä lopullisiin väistötiloihinsa Kurkelan yhteyteen.

Uudenvuoden jälkeen yläluokkien oppilaat ja lukion väki ovat saaneet nauttia oppituntien välissä kauniista lumisista metsämaisemista.

Myös muissa toimipisteissä tapahtuu. 4-6S -luokka sai ensimmäisellä kouluviikolla valmiiksi käsitöissä hienot jakkarat.

6-9H patafyysikkoina

Meillä oli patafysiikkaa. Patafyysikot olivat sveitsiläisiä. Ensin oli tutustuminen ja sai kysellä patafyysikoilta kysymyksiä. 

Ensimmäiseksi piilotettiin vessapaperirullasta tehty paketti ja kun oltiin piilotettu paketti ja sen jälkeen piti piirtää kartta missä se paketti on. Sen jälkeen, kun oltiin piirretty kartta, se annettiin kaverille. Kartan avulla meidän piti etsiä paketti. Saatiin purkit joissa oli tulitikkuja.

Kun oltiin juotu kahvit avattiin paketit ja ruvettiin tekemään tulitikuista oma suunnittelema kuvio.

Sitten mentiin katsomaan heidän ihmeellistä Umo – bussia ja saatiin taidepassit. Välillä pelattiin ja piirrettiin hauskoja ukkoja.

Tehtiin tulitikuilla tulishow jossa poltettiin tulitikkuja.

Kun oltiin juotu kahvit niin poltettiin tulitikuista tehdyt kuviot.

Itse tykkäsin päivästä ja tekisin lisää erilaista taidetta. Oli hauska patafysiikka päivä.

Animointi herättää kuvan eloon

4.-5.-luokkalaisten sarjakuva- ja animaatiokurssilla on päästy kokeilemaan ja opettelemaan stop motion -animointia. Kuva kerrallaan valokuvatessa saa liikkeelle vaikka piirustuksen, vaha- tai legoukon ja paperista leikatut hahmot.

 

  

 

Matteus Pentti

kuvataide

 

Musteella maalaten

8.lk valinnaisessa kuvataiteessa harjoiteltiin tällä viikolla musteella maalaamista. Muste on mainio väri, sillä väri on voimakasta ja pigmentti hienojakoista. Tästä syystä väri on pehmeästi laimentuvaa ja kuultavaa.

Vesivärien tapaan muste liukenee veteen, joten sillä on helppo tehdä pehmeitä liukuvärjäyksiä. Musteesta voi tehdä myös omiin astioihinsa erivahvuisia musteliuoksia.

Kun ensin maalaa akvarellipaperille vedellä ja sitten pudottaa lätäkköön siveltimellä tai pipetillä pienen pisaran mustetta leviää väri makeasti paikoilleen. Pienellä siveltimellä tai tikulla voi värjääntynyttä vettä levitellä paperilla edelleen tavoiteltuun muotoon.

Tällä kertaa teimme hyönteisiä.

Matteus Pentti
Kuvataide