Rehtorin ajatuksia

Lukuvuosi on lopuillaan ja kesä aluillaan. Vuosi on vierähtänyt nopeasti, edessä on enää kouluvuoden päätös. Todistukset ja ylioppilasjuhlat pyörivät mielessä, vielä viimeiset koeviikon koitokset ja loma saa alkaa…

Lukioissa on kuluvan lukuvuoden aikana odotettu ja opeteltu monia uusia asioita. Tärkeimpiä niistä olivat lukion uusi tuntijako, lukiokoulutuksen mahdolliset muutokset sekä tulevat sähköiset ylioppilaskirjoitukset. Myllyharjun lukiossa odotettiin lisäksi remontin loppumista ja luokkien tietotekniikan valmistumista. Muutoksia odotellessa koulutyö kulki eteenpäin ja tapahtumat oppitunneilla ja oppituntien ulkopuolella kannustivat opiskelijoita onnistumisiin ja itsensä ylittämisiin. Usein kasvaminen ja kehittyminen tapahtuvat pienin askelin ja muutoksen havaitsee kuin yllättäen, nuorista kasvaa aikuisia ja tavoitteista todellisuutta. Opiskelu aloitetaan ryhmänä ja valkolakki otetaan vastaan yksilönä.

Lukiolaki toteaa, että ”lukiokoulutuksen tavoitteena on tukea opiskelijoiden kasvamista hyviksi, tasapainoisiksi ja sivistyneiksi ihmisiksi ja yhteiskunnan jäseniksi sekä antaa opiskelijoille jatko-ˇopintojen, työelämän, harrastusten sekä persoonallisuuden monipuolisen kehittämisen kannalta tarpeellisia tietoja ja taitoja.”

Tämän lukuvuoden aikana nautimme sykähdyttävistä esityksistä, yhteisen tahdon ja lahjakkuuden tuloksista mutta myös yksittäisistä onnistumisista. Elämyksellisen esityksen mahdollistaminen katsojalle, ystävällisen vastaanoton varmistaminen vieraille tai yhteistyön kehittäminen ovat aina tekijöilleen kasvuprosessi. Nämä prosessit ovat tuottaneet monta iloista hetkeä mutta aiheuttaneet varmasti myös vaivannäön tuskaa, on siis tapahtunut oppimista ja kasvamista.

Ylioppilastutkinto on lukion konkreettinen tavoite ja sitä kohti pyrittäessä karttuvat tiedot, taidot ja yleissivistys. Kaikki lukuvuoden 2015–2016 alkavat opiskelijat tarttuivat tilaisuuteen ja lunastivat itselleen tietokoneen. Tietokoneet hankittiin kaupungin yhteishankinnalla ja opiskelijat maksoivat sovitun osan laitteesta. Jokaisella opiskelijalla on näin yhtäläiset ja monipuoliset mahdollisuudet erilaisten tietojen hankkimiseen ja ensimmäiseen sähköiseen ylioppilaskokeeseen syksyllä 2016 osallistumiseen.

Myllyharjun lukion opiskelijat ovat pienessä lukiossa toteuttaneet yhdessä opettajien kanssa suuria elämyksiä.

Siitä ylpeänä kesälomaa kaikille toivottaen

Päivi Outinen